OTVORITEV LETNE RAZSTAVE STUDIA ČERPES 2019

6. – 21. 6. 2019

Na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo so slavnostno odprli razstavo zaključnih del pri osrednjih predmetih Projektiranje in Urbanistično projektiranje ali po domače Seminar. Na njej razstavlja tudi Studio Čerpes z 2 večjima sklopoma projektov, in sicer:

  • izdelki 1. letnika diplomskega študija urbanizma – projekti z naslovom Mesto je med hišami in
  • izdelki 2. letnika magistrskega programa urbanizem  – projekti z naslovom Urbana zgostitev ob Kamniški progi.

MARKO ROŽMAN MED FINALISTI ZA REKTORJEVO NAGRADO 2019

27. 5. 2019

Marko Rožman  se je z zaključnim delom Študija umestitve in zasnova kompleksa dirkališča v Kidričevem, ki jo je izdelal na Fakulteti za arhitekturo pod mentorstvom doc. dr. Ilke Čerpes, uvrstil med osem finalistov  Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani  2019.

https://www.uni-lj.si/v_ospredju/2019041816182994

Povezava na stran magistrskega dela

SEMINARSKA EKSKURZIJA V SEVERNO ITALIJO

6. – 10. 4. 2019

V Studiu Čerpes smo v letošnjem letu organizirali strokovno ekskurzijo v Milano in Torino. Poudarek je bil na ogledu novih razvojnih območij (npr. Porta Nuova, City Life), univerzitetnih kompleksov (Univeristà Bocconi, Univeristà Bicocca) ter primerov revitalizacije nekdanjih industrijskih stavb in območij (npr. Fondazione Prada, Lingotto, Pirelli Hangar …). Ob tem smo si ogledali tudi nekaj zgodovinsko pomembnih stavb, med drugim več stavb renesančnega arhitekta Andrea Palladia v Vicenzi – Villo Rotondo, Basilico Palladiano, Teatro Olimpico ter Palazzo Chiericati.

ZAČETEK DELA S ŠTUDENTI PRVEGA LETNIKA

7. 2. 2019
S koncem študijskih počitnic se počasi prebuja pomlad in pričenja poletni semester na Fakulteti za arhitekturo. Studio Čerpes letos prvič vodi skupino študentk in študentov prvega letnika diplomskega programa študija urbanizma. Danes smo se prvič sestali, uredili svoj delovni prostor in si ogledali območje obravnave. Namig: Lokacija se nahaja v samem osrčju prestolnice. Več kmalu!

BIENALE ARHITEKTURE V BENETKAH 2018

27. 11. 2018
S študenti seminarja Čerpes smo obiskali 16. svetovno razstavo Bienale arhitekture v Benetkah. Ogledali smo si nacionalne paviljone v Gardinih ter glavno tematsko postavitev v Arsenalih. Naslov letošnje razstave, ki sta jo kurirali irski arhitektki Yvonne Farrell in Shelley McNamara, je FREESPACE, izraz, ki ponazarja velikodušnost duha in posluh za humanost ter leži v samem jedru arhitekturnega delovanja.  Spletna stran Bienala

OTVORITEV LETNE RAZSTAVE STUDIA ČERPES

5. 6. 2018
Na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo so prejšnji teden slavnostno odprli razstavo zaključnih del pri osrednjih predmetih Projektiranje in Urbanistično projektiranje ali po domače Seminar. Na njej razstavlja tudi Studio Čerpes z 2 večjima sklopoma projektov, in sicer:

  • izdelki 3. letnika diplomskega študija urbanizma – projekti Stanovanjske soseske ob Litijski cesti v Ljubljani in
  • izdelki 1. in 2. letnika magistrskega programa urbanizem ter 5. letnika enovitega magistrskega študija arhitekture – projekti za občino Škofljica.
Ta spletna stran uporablja piškotke in storitve tretjih oseb. Nastavitve Se strinjam

Piškotki

Storitve tretjih oseb